The Music of Barney Kessel

tribute to Barney Kessel

Just Jazzguitar Magazine USA: "this is Music with balls, artistry and attitude from a couple of players who have chops for days”

Met de CD “Salute to Barney kessel” brengen Joost Zoeteman en Taeke Stol een ode aan de muziek van Barney Kessel in jazzduo en jazztrio bezetting. Het resultaat is een intieme jazzduo CD met composities van Kessel en stukken die hij in de loop van zijn carrière opnam.
Daniel Kessel, producer, musicus en zoon van Barney, zei over de opnames : “Your recordings are not only thoroughly enjoyable but are also a most worthy tribute to the musical artistry of my father”. Het concertprogramma bestaat uit een divers jazztriorepertoire met composities van Kessel zelf, en nummers die hij graag speelde (oa Laurindo Almeida, Gershwin). Naast het spelen wordt er verteld over de muziek. Voor een klein (luister)publiek is er een duoprogramma. Ook is er een trioprogramma in de bezetting; gitaar, contrabas, en drums waarvan binnenkort een videoreportage te zien is op de website van Nederlands bekendste gitaarmagazazine "Gitarist".

Klik hier voor een volledig interview met gitarist Joost Zoeteman en een aantal concertfragmenten op gitarist.nl

taeke.stol@gmail.com

06 24 50 79 83 

My status skype